Horoskopai.lt

Pažink save geriau…

Kūčių patiekalai

Artėjant šventėms daugeliui moterų iškyla klausimas, kokius valgius paruošti kūčių stalui. Tradiciniai receptai jau pabodę, bet norisi nustebinti šeimą naujais kalėdiniai patiekalais.

Jei norisi ko nors lengvo, išbandykite obuolių salotas

Bananas
Mandarinas
Kriaušė
Šaukštas medaus
Daigintų kviečių sauja
Obuolys

Mandarinus padaliname skiltelėmis, obuolį ir kriaušę supjaustom kubeliais. Bananą – riekelėmis. Užlašiname kelis šaukštus citrinos sulčių, sudedame medų, daigintus kviečius ir išmaišome. 

Šios salotos bus puiki įžanga prieš karštus patiekalus arba užkandis antrą dieną, kai jau pilvai plyšta nuo sunkių patiekalų.

Džiovintų grybų kotletukai
3 stiklinės džiovintų grybų
Svogūnas
2 šaukštai krakmolo, aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos.

Grybus užpilame šlakeliu vandens ir paliekam nakčiai.
Kitą diena juos nupauname ir išviriame, nukošiame ir susmulkiname. Susmulkiname nuluptą svogūna ir jį susmulkiname.

Į grybų malinį berkite svogūno gabaliukus, krėskite krakmolą, skaninkite juodaisiais pipirais, galima pasūdyti. Gerai išmaišome ir valandą laikome šaltai.
Atšaldę lipdykite mažus kotletukus ir kepkite karštame aliejuje.
Jei norite, kad kotletukai ilgiau laikytųsi, prieš kepdami išvoliokite juos džiūvėsėliuose.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.