Horoskopai.lt

Pažink save geriau…

Maisto astrologija pagal N. Šuliją

„Ar kada domėjotės maisto astrologija?“, – šmaikščiai klausia lėto maisto restorano „Salvete“ vadovė Alvyda Eigminienė sekmadienio vakarą Europos Centro golfo klube drauge su astrologija besidominčiu Nagliu Šulija surengusi originalią dvylikos patiekalų vakarienę. Kiekvienas patiekiamas užkandis atspindi ir iliustruoja tam tikrą Zodiako ženklą.

Ne veltui sakoma, kad tai, kas tinka vienam, visiškai nepriimtina kitam. Tiesa, dėl skonio nesiginčijama, tačiau patarimais, kaip valgant prisišaukti žvaigždžių siunčiamą sėkmę – galima ir patikėti.

Pasak N. Šulijos, temperamentingam Avino ženklui reikėtų rinktis mėsos patiekalus bei raudonos spalvos maisto produktus. Šio Zodiako atstovai – žinančios ko nori ir tikslo siekiančios asmenybės. Geriausias užkandis Avinui galėtų būti ėrienos kepenėlių paštetas pagardintas šviežios braškės skiltele.

Patogų ir linksmą gyvenimą mėgstantiems Jaučiams maisto žinovai rekomenduoja prisiminti graikų vyno, poezijos ir malonumų dievą Dionisą ir paragauti mėgstamo vyno, kurio taurėje susipina Jaučiams svarbi kvapų ir spalvų sintezė. Visa tai ne veltui – juk būtent ši mitologinė būtybė vaizduojamas su jaučio galva, belaikantis vynuogių kekę.

Bene komunikabiliausi iš visų Zodiako ženklų – Dvynių atstovai. Bendravimas jiems reikalingas kaip oras. Norint paruošti šiam ženklui tinkamą užkandį, pirmiausia vertėtų apgalvoti, ką turite šaldytuve. Puikiai tiks ir Prancūzijoje vietoje vieno kąsnio sumuštinių sparčiai išpopuliarėję daržovių užkandžiai. Juos galima pasidaryti iš dviejų nedidelių morkų ar ridikėlių lazdelių.

Nors Vėžys – vienas iš tų ženklų, kuris egzistuoja ne tik žvaigždėtose padangėse, bet ir kiekvienoje virtuvėje. Tačiau nerandantiems vėžio, kulinarai rekomenduoja į savo maisto racioną dažniau įtraukti krevetes. N. Šulija nepamiršo bendrais bruožais apibūdinti ir Vėžių. Jie – itin emocingi, dažnai pasiduoda nuotaikų svyravimams, kurių kai kurie neretai perauga į vaikiškus kaprizus. Nepaisant to, Vėžys yra vienas subtiliausių Zodiako ženklų.

Po Saule gimusiems Liūto ženklo atstovams į lėkštę rekomenduojama dėti karštus ir nepravėsusius patiekalus, pavyzdžiui, orkaitėje keptus įdarytus obuolius. Dėmesio centre mėgstantis būti ženklas itin pasitiki savimi, todėl norint jį nustebinti reikės kaip mat paplušėti – Liūtai mėgsta originalumą ir netikėtus kulinarinius sprendimus.

Mergelė paveikslėliuose visuomet vaizduojama su glėbiu varpų, todėl šio ženklo atstovams reikėtų nepamiršti grūdinių produktų. Vienas gardesnių saldėsių – duonos paplotėlį patepti medumi ir apibarstyti mėgstamomis saulėgrąžų ar moliūgų sėklomis. Kruopštumu, pedantiškumu ir smulkmeniškumu pasižyminčios Mergelės – vienas iš tų ženklų, kuriems labiausiai rūpi sveika mityba ir kokybiškas maistas.

Harmoningosios Svarstyklės prieš priimdamos bet kokį sprendimą, visuomet apgalvos visus „už“ ir „prieš“. Tačiau apsisprendusios, į kurią pusę nusvirs – nuomonę vargu ar bepakeis. Iliustruodami Svarstyklėms tinkamą patiekalą virėjai siūlo suteikti progą pasirinkti iš kelių patiekalų. Šio ženklo atstovai pasirinks vieną patiekalą, tačiau apie antrąjį, net ir nesusižavėję, atsilieps labai diplomatiškai.

Šauliai mėgsta laisvę, jie nori būti nepriklausomi ir visuomet stengiasi išlikti orūs. Todėl renkantis ženklą atspindintį patiekalą, reikėtų atkreipti į tai dėmesį. Geriausiai šiam tikslui tiktų antiena, paskanintas girtuoklės uogomis. Svarbu, kad maistas, kurį valgo Šaulys, turėtų laisvės ir laukinės gamtos prieskonį. Maistą galima dekoruoti iš specialių pagaliukų padarius lanką ir strėlę.

Skorpionui geriausiai tiktų ant iešmo suvertos krevetės, o jo gale – maža, tačiau labai aštriai marinuota alyvuogė. Toks užkandis puikiai iliustruoja švelnią ženklo prigimtį, tačiau įspėja, kad jį užgavus – jis gels smarkiai ir skaudžiai. Ne paslaptis ir tai, kad dauguma Skorpionų iš tiesų labai mėgsta aštresnius patiekalus.

Ožiaragis nuo senų laikų vaizduojamas kaip ženklas, turintis ožkos galvą ir žuvie uodegą. Galbūt todėl kulinarai jiems siūlo išbandyti kiek neįprastą derinį – balto ožkos sūrio ir marinuotos silkės vėrinuką. „Tai – kontraversiškas dviejų dalių patiekalas, kuriame yra ir raguočių stiprybės, ir žuvies lankstumo“, – juokais pasakojo N. Šulija.

Tuo tarpu Vandeniui pats maistas nėra labai svarbus – jam daug džiaugsmo suteikia bendravimas ir atviri pokalbiai prie jo. Šio ženklo atstovai dažnai vaizduojami su vandenį pilančiu moliniu ąsočiu, todėl prie vaišių stalo jie geriausiai atsiskleistų pasirinkę mėgstamą kokteilį ar taurę vyno. Tai ženklas, kuriam nuolat reikia intrigos. Jeigu gyventi tampa nebeįdomu – jis pasitraukia ir ieško savęs kitur. Vandeniai bendraudami žmonėms klijuoja etiketes, kurias atsimena daugelį metų.

Bene bohemiškiausiu laikomi Žuvies ženklo atstovai. Jų labai laki vaizduotė, stipriai išvystyta nuojauta, intuicija. Kadangi tai vandens stichijos ženklas, Žuvims reikėtų rinktis patiekalus, kuriuose dominuoja jūros gėrybės. Idealus užkandis – šiltos ir gardžios žuvienės lėkštė.

Šaltinis: Lrytas.lt

2 komentarai. Komentuoti>

  • Alma Žakevičiūtė
    2012-12-23 09:27

    Tikra tiesa-labai mėgstu silkę,žuvį,o visai neseniai pradėjo patikti ir ožkos sūris,tik aš juos valgau atskirai.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.